Ädelfiske i Nordirland

05/22/2012 by admin

Ädelfiske i Nordirland

I Nordirland är nästan alla floder kort och kör snabbt till havet. Rent vatten, starka strömmar och avsaknaden av dammar gör dem bra ställen för fiske, särskilt för öring och lax. Flera irländska fiske resa arrangörerna kan ta besökare till de bästa fiskeplatserna.

Geografi och klimat

Nordirland ligger på norra delen av ön Irland. Detta har historiskt sett varit en källa till konflikt, även om området är nu tämligen säkert, enligt det amerikanska utrikesdepartementet. Området har flera sjöar, varav den största är Lough Neagh, som täcker 151 kvadrat miles. Sjön har bildats av floden Bann, vid 80 miles den längsta floden i området. Den går från sydöstra hörnet av Nordirland med nordvästra kust. Det finns många små floder och bäckar. Nordirland har ett fuktigt klimat, relativt varmt för dess latitud på grund av Atlanten. Temperaturen medelvärden är 43 grader Fahrenheit i januari och 63 grader Fahrenheit i juli. Snö faller sällan, men regn kan falla oförutsägbart, särskilt i den västra delen av området.

Insjöfiske

Även fisket i sjöarna i Nordirland är möjligt praktiskt taget överallt, är öringfiske bäst i sjön Lough Erne i County Fermanagh, enligt Nordirland turistråd. Mer än 20 fiskeområden har öring, havsöring och lax. Sjön förvaltas av National Trust, så tillstånd måste köpas från visitor center. Också i County Fermanagh har Lough Melvin lax, grilse och öring. I Armagh, Craigavon sjön regnbåge, och i County Tyrone, Braden Lough har öring. Castlewellen sjö i grevskapet Down har brown och regnbåge.

Älvfiske

Mer än 70 fiskevatten finns i Nordirland. De publicly tillgängliga platserna bland River Bush är nära Giants Causeway på den norra Antrim coast. Det är fyllt av Institutionen för kultur, konst och fritid med lax, havsöring och öring. I landet Antrim innehar också floden Maine öring och lax. Ballykeel har brown och regnbåge i grevskapet Down, och Shimna har lax och öring. County Londonderry har två platser där du kan fiska havsöring och lax i Faughan och floden Roe, där det också finns öring. County Tyrone har Blackwater floden med lax och öring. Många andra privata floder och sjöar är fyllt med öring och lax.

Fiskekort

Ungefär hälften av lax och öring fiskevatten i Nordirland är privata och kontrollerad av klubbar eller markägare och resten styrs av jordbruksdepartementet. Sportfiske är tillåtet mellan februari och i slutet av oktober, även om vissa öring vatten fungera året runt. Tillstånd krävs för lax och öringsfiske, men tillståndet kan antingen behöva köpas från markägaren eller från Institutionen för kultur, konst och fritid. En guide kan ge råd som gäller.

Fiskeguider

Utomhusaktivitet operatörer finns över hela Nordirland. De kan ge information om var att fiska och hur till få en licens. Guider kommer att veta villkoren och att kunna välja från de tillgängliga fiskeplatserna att hitta den som erbjuder den bästa chansen av fångsten.

Relaterade Artiklar