Hur att beräkna flygtider för privata jetplan

11/29/2012 by admin

Hur att beräkna flygtider för privata jetplan

Med flygplan göra världen till en mycket mindre plats under 1900-talet, har hastighet, distans och tid kommit att tas för givet mer än i världen av bilen. Enheten tider mellan destinationer kräver bara en enkel beräkning, medan flygtider, särskilt för privata jetplan, är mer komplicerade. Avstånd, hastighet, vindhastighet och vindriktning alla måste beaktas när räkna ut en flygtid, som kräver en gradskiva och en miniräknare.

Instruktioner

• Fastställa följande faktorer om ditt flyg: geografiska avståndet i miles som du kommer att resa, planerad hastighet av jet och kraft och vindriktningen under loppet av din flygresa. Prata med personalen och pilot, titta på kartan och rådfråga väder servar.

• Beräkna flygtiden utan factoring i vindförhållanden. Dividera antalet miles för att resa med den förväntade hastigheten på jet.

• Beräkna hastighet med vindförhållanden i beräkningen. Med din karta och gradskiva, beräkna vinkeln som vinden kommer att slå på planet när du reser mellan destinationer. Placera längst ner på gradskivan längs ditt plan väg mot sin destination och dra en linje inuti gradskiva i riktning mot vinden. Denna linje kommer att peka mot vinkeln på vinden.

• Beräkna cosinus för vindens vinkel användande en räknaren genom att trycka knappen "Cos", in vinkelnumret vind och slå "=".

• Multiplicera antalet från steg 4 av ert flyg tid svar från steg 2.

• Lägga till det totala antalet miles reste från mål till mål med ditt svar från steg 5. Detta ger dig total air miles av din flygresa.

• Dela air miles svaret från steg 6 av spruta ut, som kan erhållas från piloten flygande hastighet. Svaret kommer att vara ungefärliga flygtiden till ditt privata jet flyg.

Relaterade Artiklar