Hur man fritera abborre

09/15/2012 by admin

Abborren är en säsongsbetonad sötvattensfisk som normalt finns mellan 1 September och den 1 juni. Den kan tillagas på många olika sätt och har en delikat smak som fungerar bra med olika kryddor. Många människor gillar att baka eller halstra fisken, men är ett populärt alternativ för matlagning abborre som används ofta i södra matlagning fritering fisken i olja. I några enkla steg kan du fritera abborrfiléer för din nästa skaldjur middag.

Instruktioner

• Fyll din fritösen med jordnöt eller raps olja och sätta den till 375 grader. Skölj fiskfiléer och klappa dem torra med hushållspapper. Lägg Abborren på en tallrik och krydda lätt med salt och peppar.

• Lägg ungefär en kopp mjöl till en av de grunda rätterna. Vispa två ägg och häll dem i den andra flat tallrik. Doppa en abborre filé i ägget på båda sidor, sedan lätt päls det med mjöl. Försiktigt placera fisken i korgen för fritösen, och sänka dem i oljan.

• Doppa fisken i kärnmjölk i stället för ägg. Doppa fisken i majsmjöl istället för mjöl. Kärnmjölk och majsmjöl kommer att ge fisken en annan konsistens och med en tjockare skorpa när stekt.

• Fortsätta doppa alla fiskfiléer och placera dem i en fritösen. Stek fisken tills de är krispiga och gyllenbruna. Ta bort dem från olja och placera på en tallrik fodrad med hushållspapper att dränera den överflödiga oljan. Servera med din favorit garnering.

Tips & varningar

  • Lägga till din favorit kryddor i mjöl eller majsmjöl. Försök vitlökspulver, lökpulver och peppar.
  • Vara försiktig och inte röra den heta oljan och använda en korg för att sänka fisken istället för fingrarna om möjligt.

Relaterade Artiklar