Hur man köper en garderob på en Budget

07/11/2012 by admin

Hur man köper en garderob på en Budget

Kläder och pengar tävlar ofta om vårt intresse när vi är på en stram budget. Vi vill ha en trevlig snygg garderob, och ibland behöver nya kläder med årstidernas. Men det är också viktigt att spara pengar. Med lite planering kan du göra båda.

Instruktioner

• Budget dina pengar. Innan du köper något, planera ut dina räkningar för den kommande månaden och ta ut pengar till dem. Sedan avsätta lite extra pengar för nödsituationer och bestämmer hur mycket vänster över pengar du vill spara för kläder--säga 40 procent.

• Dela upp dina pengar mellan områden av kläder. Planera att spendera minst $100 på byxor eller shorts, $30 till $40 på en jacka eller baddräkt, och $70 på T-shirts. Till vänster över pengar kommer gå till tillbehör, och om det finns något extra, lägga några skor, smink, väskor, eller hår levererar för att avsluta ditt nya utseende.

• Köpa grunderna efter att du har ca $300 sparade. Till vintern ska du minst fem par byxor, en varm jacka, ett större lager för utomhus och vissa grundläggande T-shirts. För våren dike jackan för en simma kostym och några linnen och jeans shorts. Goody's är ett bra ställe att hitta jeans på REA, medan sparsamhet butiker som Goodwill eller rabatt kedjor som Wal-Mart, Target och Sears har billiga skjortor och jackor. Försök att fånga dem på rea.

• Köpa något speciellt för dig själv. Det kan vara allt från behandla dig själv med en extra $20 utanför din budget för att jackan du velat, eller köpa ett par skor som du inte kommer att bära mycket ofta men gillar verkligen. Hålla den till en $20 eller $30 minsta. Detta stycke kommer att ge dig en extra självförtroende boost, och när du får lust att köpa finare kläder, kom bara ihåg denna speciella objekt du har hemma och få dyra kläder på racket.

• Köpa tillbehör senaste. Börja med smycken att slutföra din look. Hitta bitar som ringar och halsband i neutrala färger, som silver och guld, som kan gå med nästan alla kläder i din garderob. Pengar som blir över efter att köpa smycken som du kan använda på väskor, skor och hår styling utrustning, enligt ovan. Hästsvans innehavare är ett billigt sätt att snabbt fixa håret. När det kommer till skor, hitta en bekväm par sneakers som ska pågå ett år och några par av billiga flip-flops för varmare väder.

Tips & varningar

  • Plocka ut två eller tre färger som du vill koordinera din garderob runt. Bara köpa smycken och accessoarer som matchar dessa färger.
  • Lämna taggarna på dina kläder tills första gången du bär dem. Om två veckor går och du har inte slitna det ännu, ta den tillbaka till butiken.
  • Rädda en liten del av pengarna från varje lönecheck gå mot nästa säsonger kläder. När nästa säsong rullar runt, har du mer än du hade denna säsong och kan köpa en trevligare garderob.

Relaterade Artiklar