Kan du frysa strösocker?

05/24/2013 by admin

Kan du frysa strösocker?

Strösocker, en naturligt förekommande kolhydrat, används för att sockra livsmedel och lägga smak. Allt från vitt socker till farinsocker, strösocker härstammar från en mängd olika frukter och grönsaker, sockerrör om, rödbetor eller lönn. Sockret stelnar när den kommer i kontakt med fukt, och lagras i en torr, lufttät behållare. Det kan också lagras i frysen, men gör så inte kommer att påverka dess hållbarhet.

Sugar historia

Rörsocker är en av de äldsta domesticerade sockerarter, först skördas och vände in i granulerad form ca 2000 år sedan. Medan socker har en obegränsad hållbarhetstid, bör brunt socker antingen lagras i frysen eller används inom sex månader från inköp för bästa smak.

Förvaring

Lägg sockret i en sluten, lufttät behållare för att lagra. Alternativt sätt sockret i en plastpåse i frysen-safe, trycka ut all luft. Oöppnade förpackningar med socker kan också frysas, utvidga den farinsocker smak liv.

Frysning

Placera lufttät behållare eller påsar fyllda med socker i frysen. Butiken på obestämd tid. Ta sockret ur frysen emellanåt och kolla för fickor av fukt. Om detta inträffar, blanda socker med hjälp av en gaffel eller kniv, bryta upp eventuella fickor och jämnt sprida sockret.

Mjukgörande

Om fukt tränger in i sockret under frysning och det är så svårt att ta bort från behållaren eller inte kan separeras i korn, finns det flera metoder att mjuka upp det. Det kan vara mjuknat något i en mikrovågsugn-safe skål, värms upp på hög i 1 till 2 minuter och användas omedelbart. En annan metod av mjukgörande det under en längre tid är genom att placera det i en behållare med en lätt fuktad handduk eller en bit färskt bröd. Alternativt kan sockret in i ugn på 150 till 200 grader Fahrenheit och bakas i 15 minuter, falla sönder när knackade.

Relaterade Artiklar