Mirro tryck Canner Tips

05/09/2013 by admin

När konservering låg-syra grönsaker utom tomater, är det nödvändigt att använda en tryck canner, inklusive en tillverkas av Mirro, för att uppnå temperaturer tillräckligt hög för att döda bakterier som kan orsaka botulism. Öva god sanitet, sterilisera alla köksredskap, tillsammans med burkar och lock. Följ USDA riktlinjer för handläggningstiderna för alla grönsaker.

Förbereder sig för att använda Mirro tryck Canner

Använd de färskaste råvaror möjliga. Behandla samma dag det plockas. Sortera hela grönsaker i liknande storlek grupper. Skär större grönsaker i bitar av ungefär samma storlek.

Bearbeta quart eller pint storlek burkar i trycket canner; inte en kombination av båda i en last. Sterilisera burk lock genom att placera i sjudande vatten i fem minuter. Det mjuka upp den försegla föreningen och ökar sannolikheten för att alla burkar kommer att försegla. Sterilisera burkarna i kokande vatten i fem minuter och ta bort strax före fyllning. Använd en burk lifter för att förhindra brännskador eller andra skada.

Fyll heta burkar med råvaror. Grönsaker kan packas råa eller blancherade i slätten kokande vatten eller andra smakrika vätska. Fyll burkarna full av produkter men inte överfyllnadsskydd. Lägg till varm vätska för att täcka grönsaker, lämnar ca ½ tum utrymme på toppen av burken. Torka bort burken rim innan du sätter lock och ringar på, för att ta bort alla partiklar av mat som kan hindra dem från försegling.

Med hjälp av Mirro tryck Canner

Börja med att placera burken racket i botten av trycket canner. Om inte finns någon placera en vikta maträtt handduk i botten för att dämpa burkarna och hålla dem från att bryta under konservering. Ställ in heta burkar på handduken. När canner är full av burkar, tillsätt kokande vatten så det kommer ungefär en fjärdedel av vägen upp utsidan burkar. Inte för mycket med vatten. Det kan orsaka burkarna att bryta under bearbetning.

Säkra canner locket genom att vrida tills handtagen radas upp. Installera inte press release omslaget som passar på ventilen ovanpå canner locket. Lägga canner över hög värme. När du märker ånga kommer ut från ventilen på locket, börja timing. Efter minst 10 minuter för en solid ström av ånga avluftning av locket, Lägg press release cover på ventilen. Stå tills trycket canner når 15 £ av trycket. Detta är det lägsta trycket krävs för att trycket kan grönsaker. För att trycket kan tomater och andra frukter, bearbeta på 10 £ av trycket.

Börja räkna handläggningstiden när indikatorn trycket är på 15 lbs. Sänk värmen så trycket håller sig på en konstant 15 lbs. utan fluktuerande för mycket. Bearbeta grönsaker för tiden rekommenderas av USDA riktlinjer för tryck konservering.

Efter bearbetning, ta bort canner från värmekällan. Låt trycket indikatorn att återvända till noll. När den läser noll pund av tryck, vänta en ytterligare 10 minuter innan du öppnar locket. Försiktigt ta bort locket och lyft det så ångan stiger från dig. Ta bort burkar med burk lyftar och ställa dem på en hopvikt handduk att svalna i upp till 24 timmar.

Testa burkar för att avgöra om de har förseglas 30 till 60 minuter efter från canner. Tryck på mitten av locket. Om det finns ingen rörelse, är burken förseglad. Om locket trycker ned och gör en pinga ljud, burken inte har förseglat. Kylskåp oförseglade burkar och använda innehållet inom några dagar. Efter 24 timmar när burkarna är helt cool, etikett med datum och innehåll och lagra i en sval, mörk skafferi.

Relaterade Artiklar