Vad är baslivsmedel i Skottland?

09/12/2013 by admin

Vad är baslivsmedel i Skottland?

Skottlands självförsörjande landsbygden föraktade en kulinarisk tradition alla sina egna. Kosten för Skottlands människor i många avseenden sett till hälsa och vigör avundades i förindustriell tid. Havre var krampa ingrediensen används för att göra livsmedel och tjockna soppor och grytor som är fortfarande vanliga i skotska hushåll idag. Njut av en skotsk stapelföda traditionellt med en kopp te eller en kopp whisky.

Haggis

Traditionellt, finns det ingen matavfall i Skottland. Alla delar av djuret används, ger upphov till en populär stapelföda kallas haggis. Haggis är en typ av korv gjord av fårmjölk organ, som hjärta, lever och lungor, blandat med lök, havregryn och kryddor för smak och arom. Puddingen är sedan fyllda och tillagas i ett får tarmen för höljet. Haggis serveras vanligen med mosade neeps (rovor) och tatties (potatis).

Aberdeen Angus Beef

Utvecklad i början av 1800 talet från boskapen Nordöstra Skottland, är Aberdeen-Angus rasen en populär basföda i moderna Skottland. Aberdeen-Angus är kännetecknet för kvalitetsnötkött runt om i världen. Under naturliga förhållanden, boskapen mognar tidigt, att uppnå en önskad balans mellan fett och magert med liten andel av ben. Resultatet är en väl marmorerat, magert kött med trådar av fett vävt i hela smakrik biff.

Rökt lax

Gemenskapernas nära kusten eller floder kompletterade traditionellt sin diet med lax. Extra fisken var rökt för att äta under de långa vintermånaderna. Rökt lax är fortfarande en favorit maträtt i Skottland. Laxen är saltad sedan tillagas vid hög temperatur, lämnar en tilltalande rökig smak. Det serveras vanligen skivad tunn som en förrätt.

Havrekakor

Havrekakor är en traditionell skotsk stapelvara serveras med salta och söta livsmedel. Den mångsidig mat görs enkelt med olika texturerade havre och ister formas till färsbiffar. De serveras ofta med farmhouse cheddarost.

Scotch buljong

Scotch buljong är en rejäl soppa full av näringsämnen och smaker. Autentiska beståndet är gjort genom att koka fårkött hals, men idag nötkött och kyckling benmärg ersätts ofta. Hårda rotfrukter såsom rovor, kålrötter och morötter läggs först med lite korn. Senare, läggs de mjukare grönsakerna som vitkål och purjolök till bevara strukturen. Denna stapelvara serveras tjock och varm av spisen.

Relaterade Artiklar