Vilka är behandlingarna för ansikts ärr?

03/20/2017 by admin

Dagens kosmetika marknaden presenterar en uppsjö av produkter och behandlingar som syftar till att vara lösningen på en mängd olika hudåkommor. Från over-the-counter produkter, till aktuella hud läkemedel ordinerats av dermatologer, till granskningsåtgärder som vidtas vid de plastikkirurg kontor, har praktiskt taget alla hudåkomma en kosmetisk lösning tillgänglig. Ansiktets ärr var en gång betraktades som olösliga, utan av särskilda smink för att täcka upp oegentligheter som möjligt, men från och med 2009, det finns gott om alternativ för att ta bort ansikts ärr helt.

Det ärr villkoret

De flesta, men inte alla, ansikts ärr är kvarvarande bevisen för akne. Acneärr är en illustration av hur ärr presentera två separata hudåkommor för kosmetiska korrigering. Missfärgning av huden är den första komponenten av oegentligheten. Missfärgning av huden är en fråga om hyperpigmention eller hypopigmentering. Hyperpigmentering är en uppbyggd av melanin (ämnet hud färg) i hudceller som orsakar området vara mörka. Hypopigmentering är motsatsen, eftersom en brist på melanin skapar en tydlig ljus fläck på huden. Textural oegentligheten är den andra delen av ärr korrigering och är antingen i form av sjunkna, dimpled hud eller tagit upp huden. Acneärr kan falla i båda kategorierna, som ger ett exempel på både missfärgning av huden och textural oegentligheter.

Töm-A

Retin-A användes ursprungligen för behandling av akne, men har blivit populär i anti-aging korrigerande behandlingar, eftersom det kan återställa frisk hud. Dess förmåga att främja elastin och kollagen (två proteiner avgörande för frisk hud struktur) förnyelse och föryngra hudcellerna gör Retin-A effektiv för både färg och konsistens korrigering. Lokal applicering av Retin-A kan jämna ut akne ärr och förbättra onormala celler som orsakar missfärgning. Oanvändbara och oönskade celler ersätts med nya, friska celler, och missfärgning, därför börjar blekna med tiden med fortsatt användning. Retin-A kan behandla både missfärgning och textural oegentligheter i ärr samtidigt.

Anti-aging produkter

Anti-aging produkter kan användas för att behandla facial ärr, eftersom dessa produkter är utformade att återställa mjuk konsistens och även färgen på huden. Gott om dessa produkter påstått att minska missfärgning av huden och ta bort rynkor, och samma ingredienser används för att uppnå dessa mål kan behandla facial ärrbildning samt. Många produkter innehåller starka ingredienser som alpha hydroxy syror (vanligtvis i form av glykolsyra), retinoider, C-vitamin (vanligtvis i form av L-Askorbinsyra) och beta hydroxy syror. Dessa ingredienser är kunna kasta av döda hudceller på ytskiktet av huden, och återställa huden med nya cell produktion. C-vitamin tränger in i huden och fungerar inifrån och ut att återställa celler och även skydda hudceller från ytterligare skador. Alla dessa ingredienser stimulera produktionen av kollagen och allt arbete för att ge en mjukare, mer jämn hudton.

Microdermabrasion

Microdermabrasion kit marknadsförs nu massa i hemmabruk produkter, utöver de microdermabrasion behandlingar erbjuds av dermatologer, spa och skönhetssalonger. Microdermbrasion innebär en handhållna "slipmaskin" enhet som borstar speciella exfolierande kristaller över ansiktet i en process som påskyndar hudens naturliga exfoliering processen. Igen, gamla celler fälls och nya celler bildar synliga lagret av huden. Denna process, med konsekvent användning, kan jämna ut textural oegentligheter och tona ärr, även om en starkare behandling kan behövas beroende på djupet av ansikts ärr villkor.

Kemisk peeling

Kemisk peeling finns i olika styrkor, från mild till djupgående, och syftar till att främja nya hud. En kemisk peeling förfarandet innebär tillämpning av en kemisk lösning på den hud i ansiktet, som lossnar och avslöja en föryngrad hud lager. Kemisk peeling används ofta för att behandla rynkor, ärr och missfärgning problem. En hudläkare eller plastikkirurg kan undersöka ärr och förbereda en optimal kemisk lösning och styrka att behandla ärr och minska deras utseende. Biverkningar och återhämtningstiden för kemisk peeling varierar med styrkan av peel lösningen.

Laser behandling

Laser föryngring är en alltmer populär kosmetisk lösning för en massa hud villkor, inklusive ansikts ärr. Vanligtvis utförs av en hudläkare, laserbehandling innebär användning användningen av intensiv, energi-fyllda laserstrålar som penetrera hudens yta för att rikta de oönskade cellerna nedanför. Gamla celler är upplöst och förstörde utan att skada omgivande hud vävnad. Ny generation cell stimuleras därefter, och hud oegentligheter, skall det av konsistens eller färg, minskas. Det finns ett antal laser behandlingstyper används för att behandla många olika hudsjukdomar av varierande djup. Fördelen med att använda laserbehandling för att korrigera ansiktets ärr är att resultaten ses omedelbart och driftstopp är liten till ingen. Endast några behandlingstillfällen är nödvändiga för att rätta ansiktsbehandling ärr, beroende på deras djup och kvantitet, och många ansiktsbehandling ärr villkor kan korrigeras med bara en behandling.

Relaterade Artiklar